Промоция месец октомври

Промоция месец октомври

DarashkaDent  Ви предоставят една изключителна оферта, не отлагайте посещението си при нас.
От 24ти октомври до 14ти ноември 2016 година.

БЕЗПЛАТЕН ПРЕГЛЕД – за всички нови пациенти

50 % ОТСТЪПКА  от цената за почистване на зъбен камък

 

Свържете се с нас и си запишете час от тук

 

Защо профилактичните прегледи са важни за нашето орално или дентално здраве?

Редовното ходене на зъболекар може да предотварти проявата на голям брой заболявания в устата. Това може да спести на пациента множество болки, неприятни усещания и, разбира се, финанси. Голяма част от заболяванията в устата не се развиват мигновено. За да се получат трябва да мине известно време. Например, за да се образува кариес са необходими няколко фактора: въглехидрати, бактерии и време. Поради това, всеки зъболекар препоръчва посещение на 6 месеца.
Установено е, че ходенето на зъболекар веднъж на шест месеца намалява честотата на кариес и възпаления на венците многократно. За равитието на нов кариес е необходим известен период от време. Поради това, при  посещение веднъж на шест месеца, ако е започнало образуване на нов кариес то може да бъде хванато и евентуално спряно от зъболекаря. Освен кариеса, друг сериозен проблем в устата на пациентите са възпаленията на венците. Зъбната плака е основният отговорник за гингивита и пародонтозата. Тя се образува ежедневно и при леко занижена орална хигиена за шест месеца се образува зъбен камък.

dentist

Зъбният камък представлява зъбен налеп от калциеви соли, предимно калциев фосфат и калциев карбонат, органични вещества, остатъци от храна, мъртви клетки от устната лигавица и др
Зъбният камък се образува най-често под задната повърхност на долните резци и по обърнатата към бузите страна на горните кътници.
Образуването на зъбният камък протича на два стадия:
– Натрупване на налеп по шийките на зъбите, състоящ се от муцин, отпаднали клетки от лигавицата на устата, остатъци от храна и микроорганизми. Този налеп се появява там, където зъбите не участват активно в процеса на дъвчене.
– Импрегнация на мекия налеп с калциевите соли съдържащи се в слюнката.

Методи за предпазване

Предпазването от зъбния камък се състои в редовна грижа за цялата устна кухина – редовно миене с четка, създаване на навик за правилно дъвчене, т.е. използването на всички зъби при сдъвкването на храната. Последното помага за естественото почистване на отлаганията по зъбите по време на хранене – хапката храна се трие в бузите, езика и зъбите. Това естествено самопочистване на зъбите и венечните повърхности се наблюдава единствено при употребата на непреработени, нерафинирани, твърди природни храни, като плодове, зеленчуци, ядки и др. Обратно, сладкишите, бонбоните, бисквитите, готвената, рафинираната и обработена храна съдействат за тяхното отслабване и заболяване.
Непочистеният зъбен камък може да предизвика възпаление на венеца, което води до пародонтит.
Свържете се с нас и си запишете час от тук

 


източник: bg.wikipedia.org

снимки: www.pinterest.com